Ню Йорк е първият град в САЩ, който ще изисква ваксинационен сертификат за ресторанти и фитнеси


Ню Йорк е първият град в САЩ, който ще изисква ваксинационен сертификат за ресторанти и фитнеси
Снимка: iStock

4515

Ню Йорк ще стане първият голям град в САЩ, който ще изисква доказателства за ваксинация срещу Covid-19 в ресторанти, фитнес зали и други бизнеси, заяви кметът Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс. Гърция пуска само ваксинирани в кина и ресторанти

Посредством широкодостъпните ваксини американските власти се борят с последния скок на инфекциите, вместо да разпоредят отново затваряне на бизнеса и оставяне на хората вкъщи, както направиха миналата година. 

Във вторник Центровете за контрол и превенция на заболяванията издадоха нов 60-дневен мораториум върху изселването от жилища в райони с високи нива на случаи на Covid-19, въпреки решението на Върховния съд през юни, което предполага, че подобен ход ще изисква Конгресът на САЩ да приеме ново законодателство по този въпрос. 

Правителството на САЩ и няколко американски щата, заедно с някои болници и университети, вече изискват служителите да се ваксинират. Компанията Tyson Foods стана един от най-големите частни работодатели, изискващи имунизация на работниците срещу коронавируса. Pfizer-BioNTech ще поиска разрешение за поставяне на трета доза

Управляващите на Ню Йорк ще изискват доказателство за поставена поне една доза на Covid ваксина, като това ще се прилага от 13-ти септември, предаде БНР. Подобно на изискванията за носене на маски и миналогодишните заповеди за оставане у дома, планът на града вероятно ще срещне твърда съпротива.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички