ОАЕ официално регистрира китайската ваксина срещу коронавирус


ОАЕ официално регистрира китайската ваксина срещу коронавирус
Снимка: Gettyimages

2971

Министерството на здравеопазването и превенцията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) обяви официалната регистрация на инактивираната коронавирусна ваксина, разработена от китайската компания "Sinopharm", която показа ефективност от 86%, предаде агенция Emirates WAM. 

Регистрацията на тази ваксина беше извършена в отговор на заявлението на "Sinopharm CNBG," съобщи агенцията, предаде БГНЕС. Здравното министерство на ОАЕ определи регистрацията на ваксината срещу COVID-19 на Пекинския институт за биологични продукти като важна стъпка към борбата срещу глобалната пандемия. Както беше отбелязано, лекарите са проучили данни от междинен анализ на третата фаза на тестване, проведено от компанията, което показало, че ваксината има 86% ефективност. Освен това данните не разкриват никакви опасения за безопасността. 

През септември властите на ОАЕ разрешиха на медицински работници, работещи с пациенти с COVID, да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. По това време Министерството на здравеопазването и превенцията отбеляза, че ваксината е „готова и в пълно съответствие с всички закони и разпоредби“.

Министърът на здравеопазването на ОАЕ Абдерхаман ал-Овайс беше първият, получил ваксината, след което други членове на правителството започнаха да се ваксинират. По-специално се съобщава, че външният министър на ОАЕ Абдула бин Зейд ал-Нахиян е бил ваксиниран срещу коронавирус с ваксината "Sinopharm". През ноември стана известно, че министър-председателят на ОАЕ и владетелят на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум също е бил ваксиниран срещу коронавируса. 

Както здравното министерство на ОАЕ обяви по-рано, над 30 000 души от 125 държави са взели участие в клинични изпитвания на коронавирусната ваксина, разработена от китайската компания, без регистрирани сериозни странични ефекти.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички