Обявиха кога ще има лекарство срещу коронавирус


Обявиха кога ще има лекарство срещу коронавирус
Снимка: iStock

15973

Още до края на 2020 г. може да има сигурно лекарство срещу опасния коронавирус. Ръководителят на германския Институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх е сигурен, че успехът не е далеч, пише Deutsche Welle.

Германия се надява, че още до края на тази година ще е в състояние да одобри за продажба медикамент срещу новия коронавирус, предизвикващ белодробното заболяване Covid-19. Това съобщи президентът на Федералния институт за лекарства и медицински продукти професор Карл Бройх в интервю за вестник "Генераланцайгер" от Бон.

Откри ли САЩ лек срещу коронавируса?

В разстояние на само няколко седмици Службата ще може да представи резултати от клиничните изследвания, в които се изпробват лекарствени субстанции срещу коронавирус.

Още до края на 2020 г.

"Ако данните показват онова, което очакваме, съм уверен, че още през тази година ще успеем да дадем разрешително за продажба", казва Бройх.

Кога ще има ваксина срещу коронавирус

Федералният институт за лекарства и медицински продукти в Бон е най-голямата европейска служба, отговаряща за сигурността и разрешителните за продажба на лекарствени продукти.

Професор Бройх казва в интервюто, че в края на лятото на 2020 г. се очакват първите сериозни резултати от провежданите в момента изследвания на нови лекарства.

Той опровергава слуховете за опасното въздействие на Ибупрофен и казва, че се проверяват и няколко съществуващи лекарства, които и досега са били използвани срещу различни болести.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички