Подготвят пълна блокада и вечерен час в Благоевград


Подготвят пълна блокада и вечерен час в Благоевград
Снимка: Илия Лазаров/Actualno.com

13523

Пълно затваряне на Благоевград предложи новосъздаденият Консултативен съвет към Общинския съвет в града. Искането е заради растящия брой заразени с коронавирус и все по-затруднената работа на болниците.

Деветимата общински съветници в комисията, сред които има и няколко лекари и медицинска сестра, препоръчаха пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки. Срокът на затваряне ще е 3 седмици считано от понеделник, 23 ноември. Какви други строги мерки действат в Благоевград

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас. Решено е да се открие триажен кабинет за целия град. Групата на съветниците от ДПС се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19. Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб, който трябва да вземе крайното решение.

Благоевград е една от най-критичните точки в страната - има многобройни заразени, включително и медици, а леглата в болниците не достигат. Близо половината от служителите на Спешна помощ в града са с COVID-19. Най-много са инфектираните шофьори, които непрекъснaто са в движение до спешните адреси и обратно.

Задачата на консултативния съвет е да предлага мерки и решения на основните проблеми, породени от пандемията, а членовете му обещават да работят максимално по-бързо и ефективно. Той ще се събира 2 дни преди заседанието на Благоевградския кризисен щаб.

Консултативният щаб препоръчва да се прекрати практиката хората да се разхождат между личния лекар, РЗИ и лабораториите, защото така се увеличава риска да се заразят.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички