71% от германците искат да продължат да работят от вкъщи


71% от германците искат да продължат да работят от вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

2565

Повече от две трети от германците, които са работили от вкъщи по време на пандемията, искат да запазят правото си на тази форма на работа, според резултатите от проучване, публикувано днес, предаде БГНЕС. Германците най-много се страхуват от увеличаване на данъците

„Популярността на работата върху собствените четири стени се е увеличила допълнително по време на пандемията“, заяви енергийната компания Eon въз основа на резултатите от проучване, проведено от института YouGov.

71% от анкетираните заявиха, че искат да работят от вкъщи в бъдеще. В началото на пандемията миналата година само 58 % от анкетираните изразиха такова желание.

Но само 26 % от анкетираните искат да работят на пълен работен ден от вкъщи, 45 % искат да работят комбинирано от вкъщи и да ходят в офиса през работната седмица. Като най-важна причина за работа от вкъщи анкетираните посочват спестеното време за пътуване до работа и положителния екологичен аспект. Работата от вкъщи допринася за глобалното затопляне

Социалдемократическата партия на Германия (СПД), която вероятно ще спечели най-много гласове на предстоящите парламентарни избори, обяви, че възнамерява да регулира законово правото на работа от вкъщи.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички