На прага на летния сезон: Обявиха 3000 свободни работни места в туризма на трудовите борси


На прага на летния сезон: Обявиха 3000 свободни работни места в туризма на трудовите борси
Снимка: obzorcity.com

2319

Близо 3 000 свободни работни места представиха 93 работодатели на 5 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенцията по заетостта през март. Това обявиха от пресцентъра на агенцията.

В прессъобщението се посочва, че 1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда са участвали в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят с изискванията на бизнеса. Агенцията по заетостта организира трудовите борси в Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха много свободни работни позиции. Те са за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман, пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач, мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и др. И на украинците не им хареса у нас, бягат в Гърция заради повече пари

През април 2023 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 9 борси. Графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенцията по заетостта или тук, информират в прессъобщението.

Близо 3 000 икономически неактивни граждани – които нито работят, нито търсят активно работа, станаха част от националната информационна кампания „Да работиш (е) яко!“ на Агенцията по заетостта само за март, обявиха от пресцентъра на агенцията. Участниците се включиха в 142 събития, организирани от бюрата по труда в цялата страна.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Печалбата невъзможна: Как оцеляват хотелите във време на криза?

Драстичен спад в обявите за работа в цяла България

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички