4-звезден коптор шокира туристи в Царево


4-звезден коптор шокира туристи в Царево
Снимка: Booking.com

15307

Туристи останаха крайно разочаровани, след като хотел на морето ги посрещна с мизерия, вместо с обещания 4-звезден лукс.

Летовниците са настанени в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани. Служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, разказват потърпевшите пред NOVA.

В стаите на затворения ваканционен комплекс край Царево ги посрещат огромни паяжини и скъсани и мръсни чаршафи. Няма кърпи за баня, но за сметка на това има ръжда. Почистването на стаите остава химера.

Неприятните изненадани в кошмарния хотел продължават с кренвирши с яйца и бисквити с мюсли, които заместват обещания ол инклузив. "Храната няма нищо общо с ол инклузива. Тя е под всякаква критика", признават туристите.

Масите стоят непочистени, а чайки и гларуси ядат остатъците от чиниите. Гостите на хотела помагат с отсервирането и сами си чистят масите.

Неволите продължават и около басейна. Шезлонгите са счупени, няма спасител, а едно от децата си порязва крака на стъкло, останало непочистено от предния ден.

Курорт иска по 48 евро за дюнер и 72 евро за влизане в морето

"Условията са недопустими. Това е пълна немарливост. Храната трябва да бъде събирана от определен член на екипа, масите трябва да са на отстояние минимум 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенни изисквания", обяснява експертът по туризъм Кристиян Рамналиев.

Проверка на Expert.bg показа, че 7-дневен престой за двама в хотела струва между 1200 и 1600 лв, в зависимост от вида на стаята. На снимките в сайта, през който са запазени почивките в хотела, стаите изглеждат прекрасно, предлагат се и редица екстри.

Реалността обаче е съвсем различна. Туристите ежедневно се оплакват от ужасните условия, но никой не им обръща внимание – управителят е неоткриваем. Една от жените разказва пред NOVA, че в хотела нищо не се е променило отпреди 11 години, когато за последно е почивала в него. Условията са мизерни, а обслужването – много далеч от 4-те звезди.

За туристите остава единствено лошият спомен от почивката. "Всички говорят как трябва да се подпомага българския туризъм и всички да плажуваме на нашето Черноморие. Този хотел не подпомага туризма ни по никакъв начин", признават разочарованите летовници.

Не хотел, а истинска кочина и 4-звезден коптор, биха казали мнозина, ако видят тази пародия на туризъм.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички