Чили премахва ограниченията за неваксинираните


Чили премахва ограниченията за неваксинираните
Снимка: iStock/Guliver

2719

Жителите на Чили, които не са ваксинирани срещу коронавируса, ще могат да напускат страната от 1 декември, без да получават специално разрешение. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването в Чили. В света са поставени над 7 милиарда ваксини срещу коронавирус

„От 1 декември всеки чужденец или постоянно пребиваващ в Чили, независимо от възрастта, ваксинацията или причините за пътуване, ще може да напусне страната без никакви ограничения“, се казва в изявлението.

В момента жителите на южноамериканската република могат да напуснат страната, ако са напълно ваксинирани срещу коронавирус или могат да предоставят доказателства за спешността на пътуването.

Министерството на здравеопазването обяви и откриването на три сухопътни гранични пункта с Перу, Боливия и Аржентина. До Чили може да се стигне и със самолет.

В момента в Чили могат да влязат чужденци, ваксинирани срещу коронавирус. За целта те трябва първо да получат одобрение на своя сертификат за ваксинация, като подадат заявление на уебсайта на Министерството на здравеопазването. Чили признава ваксините, одобрени за употреба в страната, включително руския препарат "Спутник" V. Освен това пътниците трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен преди да се качат на самолета и да направят още един при пристигане. Тайланд се отваря за ваксинирани туристи от над 60 страни

От началото на пандемията заразените с коронавирус са над 1,6 милиона души, от които 2377 са починали през последното денонощие, а общо 38 хиляди са починали от инфекцията. 13,7 милиона души са били напълно ваксинирани срещу коронавирус в страната, където живеят 19,6 милиона души, а повече от 7,2 милиона са получили бустерна доза.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички