Германските туристи отново тръгват към България


Германските туристи отново тръгват към България
Снимка: Booking.com

11762

От 2 юли започва чартърната програма на големия германски туроператор DER Touristik до Варна и Бургас. Това съобщава пред TravelNews Калин Сутев, представител на компанията у нас и управител на "Дестинейшън Туристик Сървисис". Полетите ще бъдат на българската авиокомпания European air charter (бившата Bulgarian Air Charter). Първите туристи ще пристигнат от Дюселдорф и Лайпциг и ще бъдат настанени главно в Златни пясъци и Слънчев бряг. От една седмица вече идват германски туристи по комбинирани чартъри между всички туроператори. 

"Все още на германския пазар не се наблюдават изразени по-силни записвания за един или друг курорт в България, но интересът се пробужда и има положително движение в резервациите", казва Сутев. Идването през юни на представителите на германските туристически бюра у нас, които се запознаха на място с условията, е довело до увеличение на полетните ротации до 46 от различни летища на Германия до Варна и Бургас. Пуснахме общо около 8000 допълнителни самолетни седалки, което е добър знак и надежда за рестарт, подчертава Калин Сутев. При добро развитие на обстоятелствата той се надява чартърната програма да продължи до края на септември. Германия вади България от списъка с рискови зони за пътуване

Първите полети на другия германски туроператор Schauinsland Reisen пристигнаха от Берлин на 25 юни във Варна и на 26 юни в Бургас с чартърната авиокомпания Sundair. В началото на юли стартират и останалите чартъри, които ще се изпълняват от Sundair и European Air Charter, каза Илия Илиев, представител на компанията у нас.

Ситуацията е коренно различна от миналото лято, когато германските власти предупредиха да не се пътува до Златни пясъци и Варна (две от най-популярните парти дестинации на германските туристи) заради силното нарастване на заразените с Covid-19 в района. По-голямата част от персонала в курорта Албена вече е ваксиниран. Туристите също могат да се имунизират в специален медицински кабинет в комплекса, който очаква успешен сезон. Служителите получават и финансови стимули, защото шефовете им са убедени, че само с имунизиран персонал ще привлекат туристи. Защо Германия предупреди да не се пътува до Българското Черноморие

Германският концерн Alltours засега не планира собствени чартъри до България. Предвиждаме да се комбинираме с останалите туроператори, защото така си разпределяме риска, подчерта Венцислав Танчев, представител на компанията у нас и собственик на "Сънтурс". Те вече изпращат туристи в България. Интересът към България е доста нисък. В момента се записват по 1200 германски туристи на седмична база, допълни Танчев. Според него има по-голямо търсене към хотелите от по-висока категория. Например на юг в Wave resort край Ахелой, а на север – хотел "Грифид Вистамар" в Златни пясъци.

Неговата компания вече посреща туристи от Полша, Дания с чартъри на туроператора DUF Rejser, Израел, а вече започват и от Словакия. Венцислав Танчев очаква руските туристи да бъдат спрени заради високата заболеваемост. "Ако донесат заразата в България и пламнем и ние, ще секнат гостите от другите пазари", обясни той. Танчев очаква ЕС да вземе мерки и да спре руските туристи. Реално първите полети с тях пристигнаха на 28 юни.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички