Гърция започна с блокадите, наложи вечерен час на Миконос


Гърция започна с блокадите, наложи вечерен час на Миконос
Снимка: iStock

21318

Първият остров за тази година, който влиза в режим на локален локдаун в средата на туристическия сезон, е остров Миконос, поради бързото разпространение на индийския вариант на коронавируса през последните дни, съобщават световните информационни агенции. 

Причината е партитата, пренаселеността и пълното отпускане на мерките. Всичко това за няколко дни превърна острова в здравна бомба. Показателно е, че от 10 до 16 юли в Миконос са потвърдени общо 331 случая на коронавирус. На островите Санторини, Крит, Парос и Йос също има значително увеличение на случаите на COVID-19 през последните няколко дни.

На база тези притеснителни резултати зам.-министърът по гражданска защита Никос Хардалиас обяви, както беше предупредил, че правителството пристъпва към прилагане на извънредни мерки за остров Миконос в разгара на туристическия сезон.

Въвежда се комендантски час от 01:00 вечерта до 06:00 сутринта, с изключение движение по служебни и сериозни здравословни причини, забрана за музика 24 часа в денонощието, започвайки от днес в 18:00 часа. Мерките са в сила до следващия понеделник, 26 юли в 06:00 сутринта с междинна преоценка на епидемиологичната ситуация.

"Призоваваме жителите, посетителите и собствениците на бизнеси на нашия красив остров да спазват внимателно мерките... така че разпространението на вируса да може да бъде бързо проверено и Миконос да се нормализира", каза Хардалиас.

Една от най-добрите дестинации за пътуване в Гърция, Миконос привлича стотици хиляди посетители годишно - включително постоянен поток от знаменитости - към своите живописни плажове и оживен нощен живот. На кафе или ресторант в Гърция: Само с ваксина или отрицателен тест

Но напоследък гръцките власти са разтревожени от броя на тайните партита, провеждани в многобройните вили на острова. Както на Миконос, така и в цяла Гърция е забранено събирането на повече от 20 души на частен дом или частно парти. Административната глоба в случай на нарушение варира от 50 000 до 200 000 евро за наемателя или собственика на чиятo територия се провежда събирането.

Гърция наложи две пълни национални блокади от началото на пандемията. Втората постепенно се отпуска от пролетта с цел възобновяване дейностите в туризма и други сектори на икономиката. Този месец дневният брой на новите инфекции в страната надхвърли 3000 за първи път от 4 месеца.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички