Индийският вариант настъпва в Миконос и Санторини, ще има блокади


Индийският вариант настъпва в Миконос и Санторини, ще има блокади
Снимка: iStock

7243

Гърция актуализира своята Covid-карта, поставяйки няколко популярни туристически дестинации в зоната с по-високо ниво на риск, предава БГНЕС. Гръцките острови - "зони, свободни от Covid-19"

"Има увеличение на коронавирусните инфекции в 64 от общо 74 регионални звена, подчерта ръководителят на Гражданска защита Никос Хардалиас по време на редовния брифинг тази вечер. Големи огнища са открити на островите Миконос, Санторини, Йос, Парос и градовете Ираклион и Ретимно на остров Крит. На кафе или ресторант в Гърция: Само с ваксина или отрицателен тест

Хардалиас предупреди за предстоящи локални блокирания, заради разпространението на варианта "Делта". Той каза, че от райони Атика до Миконос, Ираклион, Ретимнон и общините Иетон, Тира и Парос са на оранжево ниво и под засилено наблюдение със специфични мерки за засилване на тестовете поради повишената епидемиологична тежест.

В Миконос броят на случаите се е утроил за една седмица от 77 на 308, докато в Ретимно се е удвоил, а в Ираклион е почти утроен. През същия период случаите на новозаразени са се увеличили повече от 5 пъти в Йос, повече от два пъти в Санторини и 7 пъти в Парос. Хардалиас посъветва жителите и властите на тези острови да предприемат локални мерки за избягване на по-нататъшното разпространение на вируса.

В областите, които продължават да се влошават и достигнат червената зона, ще бъдат наложени локални затваряния и други мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19.

Мерките със сигурност ще има последици за гръцкия туристически сектор, който и без това преживява трудни времена. Браншът се надява да има достатъчно чужди туристи и да работи максимално свободно, за да компенсира част от огромните загуби от кошмарния минал сезон, който унищожи много бизнеси.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Нова заплаха за гръцкия туризъм

Великобритания нанесе тежък удар на туризма в Гърция

Шок за туризма в Гърция: Продават над 300 хотела

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички