Хотелите на Валентин Златев вече няма да са под марката RIU


Хотелите на Валентин Златев вече няма да са под марката RIU
Снимка: БГНЕС

15096

Компанията "Тера Тур Сервиз" ЕООД, собственик на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach, и SUNEO Helios Beach, които в момента се менажират от световноизвестния бранд RIU, преустановява досегашното си сътрудничество с международната хотелиерска верига.

Това съобщава пред TravelNews Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на българската фирма. "Тера Тур Сервиз" е собственост на "Агрохолд" АД и се управлява от Васил Златев, баща на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев. Валентин Златев напусна Лукойл

Партньорството в Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise и Riu Palace Sunny Beach ще продължи до края на 2022 г., а в SUNEO Helios Beach и Riu Pravets Resort – до края на 2021 г. Плановете на "Тера Тур Сервиз" са хотелите да продължат своята работа и развитието си, предлагайки същото високо качество на услугите.

"През следващите 18 месеца ще продължим да работим по обичайния високопрофесионален начин, с отдаденост към интересите и нуждите на нашите гости и с акцент върху връщането на рентабилността след настъпилата криза, причинена от COVID-19", каза Лъчезар Тодоров.

Партньорството на "Тера Тур Сервиз" и RIU доведе до стабилното присъствие на марката в България. Изминалите двадесет години ще бъдат запомнени със значителен растеж и за двете компании. RIU и "Тера Тур Сервиз" си пожелаха успех в постигането на още по-високи цели в туризма, обясни Тодоров.

Българската компания остава да работи само с един международен бранд Hyatt, под който оперира столичният хотел Hyatt Regency Sofia.

С обекта си в Правец, столичният Hyatt и над 2000 стаи в хотелите в Обзор и Слънчев бряг Валентин Златев се нарежда сред най-големите хотелиери в България.

Няколко месеца преди пандемията компанията "Тера Тур Сервиз" изтегли един от най-големите корпоративни заеми в страната – близо 240 млн. лв. от Банка ДСК за покриване на стари заеми и нови и течащи проекти, пише Капитал.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички