И българи, освен румънци, може да влизат у нас от Румъния без COVID-документи


И българи, освен румънци, може да влизат у нас от Румъния без COVID-документи
Снимка: Getty Images/Guliver

2830

"От днес, 27 май, от Република Румъния у нас, без да предоставят документи, свързани с COVID-19, могат да пристигат всички български и румънски граждани". Това разпореди здравният министър, изменяйки издадената по-рано днес заповед, в която облекчението важеше само за румънци. Улесниха пътуванията до Египет, Тунис и Мароко

Временно се забранява влизането у нас на лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка. Изключение са лицата, които са български граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, пристигащи от тези места, се поставят под 10-дневна карантина. В заповедта са посочени държави и територии, които не попадат в обхвата на забраната за влизане у нас, предаде БГНЕС.

С други две заповеди служебният здравен министър удължи до 31 юли въведените в страната временните противоепидемични мерки. До тогава остава в сила изискването за носене на маска в закрити обществени места, както и на открито при струпване на хора и когато не може да се спазва необходимата дистанция. Българи окупираха Малдивите и Занзибар по празниците

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и посещенията в заведения, клубове и детски центрове се допуска при използване на 50 % от капацитета им, предаде БНР.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички