Израел отвори границите за ваксинирани, но не за всички


Израел отвори границите за ваксинирани, но не за всички
Снимка: iStock

2912

Израел отвори границите си за първи път от 20 месеца насам за чуждестранни туристи, ваксинирани не по-рано от шест месеца с одобрени от Световната здравна организация (СЗО) лекарства. Това съобщи израелското държавно Kan Radio, предаде БГНЕС. В Израел отменят полетите си до България

Както съобщи в края на октомври пресслужбата на израелското Министерство на здравеопазването, от 1 ноември чужденците, напълно ваксинирани с Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Johnson & Johnson и Covishield, могат да влизат в страната при спазване на редица условия относно датите и броя на получените ваксини и бустери.

Ето условията:

Последната ваксинация не трябва да е по-стара от шест месеца. Чуждестранните граждани, които отговарят на тези условия, трябва също така да се подложат на PCR тестове 72 часа преди заминаването и на летище Бен Гурион и да останат в изолация в Израел, докато не получат отрицателен резултат.

За да получат разрешение да влязат в Израел, чужденците "не могат да бъдат в страна, която е в червената зона по отношение на опасността от разпространение на коронавируса в продължение на 14 дни преди влизането", посочва Министерството на здравеопазването. Въпреки това пресслужбата на министерството все още не е публикувала списък на държавите, класифицирани от агенцията в червената зона. Освен това туристите трябва да попълнят специален формуляр за декларация за пътниците 24 часа преди влизане. Kan отбелязва, че в понеделник сутринта формулярът все още не е публикуван, което засега прави невъзможно резервирането на билети.

От март 2020 г. Израел на практика е затворена за туризъм. Влизането е възможно само за завърнали се граждани или чужденци със специално разрешение. От май насам няколко организирани чуждестранни туристически групи, напълно ваксинирани с лекарства, одобрени от САЩ, бяха допуснати в страната като част от пилотна програма. Израел и Великобритания стартират мащабни проверки за антитела

Още през април Министерството на туризма на Израел съобщи, че обмисля 1 юли като възможна дата, на която ваксинираните туристи от няколко държави да започнат да влизат в страната индивидуално, но оттогава изпълнението на тези планове беше отлагано няколко пъти поради епидемиологичната ситуация.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички