Къде ще има безплати чадъри и шезлонги това лято?


Къде ще има безплати чадъри и шезлонги това лято?
Снимка: БГНЕС

3758

Общо 13 плажа по родното Черноморие ще предлагат безплатни чадъри и шезлонги през това лято, съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

На 7 морски плажа, възложени на концесия, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г. от общо 87 действащи концесионни договора, а именно: Ривиера, Буните 2, Обзор Мотела, Бургас – север, Бургас – централен, Приморско – централен, Къмпинг Нестинарка.

На други 6 морски плажа, отдадени под наем, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г., а именно: Шкорпиловци – юг, Ахелой, Атанасовска коса ч 1, Попски плаж – север 5, Царево Централен и Устие на река Велека.

На 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС.

На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС.

На 2 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо.

Така от общо 133 морски плажа, безплатните ще са 13, с цени от 1 до 5 лева с ДДС ще са 52 броя, без намаление към настоящия момент са 42 броя, тези без чадъри и шезлонги са Рибарски, Батовски у Созопол –запад част 2, а на 23 морски плажа се уточняват параметрите на потенциалните споразумения.

В периода 01-04.06.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите морски плажове (37 охраняеми и 1 неохраняем морски плажа). Установени са незначителни нарушения. Към настоящия момент по морските плажове тече усилена подготовка за летния сезон.

27 от проверените морски плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители. 6 са все още в процес на подготовка, като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната. През последните дни на голяма част плажове тече процес по поставяне на плажни принадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започнала подготовката за летния сезон.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички