Масово затварят хотелите по морето


Масово затварят хотелите по морето
Снимка: iStock

9802

Хотелите по Черноморието започват масово да затварят през идната седмица, съобщиха от сдруженията на собствениците в големите курорти. Последните големи групи български туристи са посетили курортите в почивните дни около 6 септември, пише в. "24 часа".

Хотелиерите и туроператорите отчитат спад на чуждите туристи от 70 до 90% през това лято, като посещения от Великобритания и Русия изобщо не е имало. Заради това много от хотелите в Слънчев бряг, Албена и Златни пясъци изобщо не са отворили. Губим ли руските туристи за летния сезон?

По данни на Министерството на туризма от юни до края на август чуждите туристи по Българското Черноморие са били 372 000, докато през миналата година броят им е бил 5 млн.

Според председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев над 70% от хотелите в курорта не са отворили през този сезон, други вече също са затворили от 1 септември.

Останалите ще посрещнат посетители от Украйна, Беларус, Сърбия, Израел, Полша и малко от Германия, е казал Копчев пред сайта TravelNews. Слънчев бряг е пустиня, работещите са повече от туристите

До края на месеца само около 15 хотела ще приемат гости в Златни пясъци. Затварянето на местата за настаняване там се дължало на включването на Варна в червения списък на Германия. И Златни пясъци вече затваря хотели

Същото се е случило и с Албена, тъй като Добрич също беше включен в този списък. В курорта спадът за сезона е с около 50% спрямо миналогодишния. Поетапното затваряне на хотели там се дължи и на това, че туристите са основно българи и румънци, а те обикновено идват докъм средата на август.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички