Национален кризисен щаб за спасение на туризма създават браншовици


Национален кризисен щаб за спасение на туризма създават браншовици
Снимка: БГНЕС

1410

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на Covid-мерки и неоснователното поскъпване на тока. По-строги мерки срещу Covid-19

"Обединяваме се. Утре на обяд подписваме меморандум за общи действия. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши действия и правила на работа", заяви председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов, цитиран от БНР. Той подчерта, че обединяване на най-големите организации в бранша досега не е правено и го определи като нещо историческо. 

"Имаме няколко точки, по които ще работим. Едната е в неправомерното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние искаме да се заплаща, искаме ДДС-то да е постоянна мярка", посочи той. 

"Всички - хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се обединяваме. Това е за пръв път", подчерта Златанов. Наложиха нови мерки срещу Covid-19 в цяла България

Той уточни, че в сряда в 12 часа ще бъде подписан меморандума и в 15 часа ще се проведе голям митинг на жълтите павета. "Ако не ни обърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град“, добави председателят на сдружението.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички