Паркирането по морето е все по-скъпо удоволствие


Паркирането по морето е все по-скъпо удоволствие
Снимка: БГНЕС

9416

Туристите по родното Черноморие се оказват неприятно изненадани от солените цени за паркинг. Това лято таксите за платените зони, както и за частните паркинги са скочили почти двойно. Да почиваш на морето с личен автомобил се оказва доста скъпо начинание, а и липсват свободни места за паркиране и престой. Почивката по морето излиза солено

Таксите

Между 1 и 2,50 лева на час струва да паркираш в платена зона в морските ни градове, съобщава NOVA. В курорта "Албена" например, ако искате да спрете близо до плажа, в така наречената зелена зона, цената е 20 лева за 24 часа.

В Балчик от 1 август също вече има общинска синя зона. Тарифата е 1 лев на час, 10 лева за денонощие. Във Варна вече е възможно целодневно паркиране в синята зона, която работи от 9 до 20 часа, включително и в почивните дни. Цената за денонощие е 16 лв.

И по Южното Черноморие не изостават във вдигането на цените и в разширяването на зоните за платено паркиране. В Слънчев бряг таксата за паркиране е 2,50 лв. на час, а в Созопол дори са разчертали синя зона извън града, но пък близо до морето. Там паркирането в общинската зона е между 2 и 4 лв. на час, а за денонощие 12-14 лева. Най-евтино се спира в Бургас, където синята зона е 1 лев на час, а за денонощие се плаща 6,50 лв. с ДДС.

Паяците работят на пълни обороти

Местата за паркиране може и да са малко, но пък паяците шетат много активно по морето. Репатрирането на неправилно спрял автомобил във Варна удря 70 лв. В зона "Квартали" репатрирането е 50 лв., а глобата на място – 35 лв. Оттам се хвалят, че слагат по 150 скоби дневно и вдигат по 40-50 автомобила. 80 лв. ще платите, ако ви вдигнат колата в Слънчев бряг и 35 лв., ако се разминете само със скоба. В Бургас репатрирането струва по-малко – 55 лв.

Оказва се, че хотелите все по-рядко предлагат безплатен паркинг към пакета услуги за почивката, въпреки че разполагат с място за гараж. Местата обаче не достигат и така за туристите остава мисията невъзможна да паркират безплатно или поне на приемливи цени. До 40 лева може да стигне дневният разход само за автомобила на морето.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Нов скок на цените по морето

Колко ще ни струва лятната почивка през 2022 г.?

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички