Румънците се готвят за почивки в България, Гърция и Турция


Румънците се готвят за почивки в България, Гърция и Турция
Снимка: БГНЕС

4285

Няколко туроператорски компании в Румъния възобновиха продажбите на ваканционни пакети за дестинации като България, Гърция, Турция, Кипър и Хърватия. Има търсене и за почивки на румънското крайбрежие, съобщава сайтът stiripesurse.ro.

Гърция беше сред първите държави, които предприеха стъпки за възобновяване на туризма, тъй като голяма част от икономиката на страната разчита на този сектор.

Гърция свали цените и вече очаква туристи

От румънските агенции споделят, че вече имат запитвания от партньорски компании, кога започват да продават туристически пакети.

Миналата седмица са продадени почивки с автомобил в Гърция, тъй като властите там вече са взели мерки за възобновяване на туристическата дейност, а това дава увереност на клиентите.

Въпреки карантината: Много българи ще почиват в Гърция

"Ние работим за възобновяване на дейността в дестинации като България, Турция, Гърция, Кипър, Хърватия, както и на почивки в румънските морски курорти, където има търсене, в планините и СПА зоните", заяви главният изпълнителен директор на една от туристическите фирми.

Компанията води преговори с няколко клиники в Букурещ, които биха могли да предложат на клиентите "здравни паспорти", които Гърция може да поиска при преминаването на границата.

Туроператори очакват сезонът да започне в средата на юни или на 1 юли и разчитат на властите в Румъния, както и в България, Гърция, Турция, където вече са обявени мерки за защита на туристите, като превенция срещу коронавируса.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички