Сейшелите започват да приемат чуждестранни туристи


Сейшелите започват да приемат чуждестранни туристи
Снимка: Pixabay

7666

Сейшелските острови отново ще започнат да приемат чуждестранни туристи, ако имат отрицателен PCR тест за коронавирус. Агенцията на Сейшелските острови съобщи, че изключение ще бъде само Южна Африка, където разпространението на новия опасен щам на COVID-19 е високо, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС. 

"Туристите, пристигащи на Сейшелските острови, трябва да представят само отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането", цитира агенцията министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде. "Няма карантина, посетителите веднага ще могат за да се насладят на почивката си в сертифицирани хотели. От тях обаче ще се изисква да спазват предпазните мерки - да носят маски, да използват дезинфектанти за ръце и да поддържат социална дистанция".

"Надяваме се, че отварянето на границите ще даде на икономиката дългоочакваната глътка въздух", каза министърът. "Също така се надяваме да съживим отраслите, свързани с туризма. Хората по света искат отдих, а Сейшелските острови се разглеждат като възможност".

Към днешна дата Южна Африка има най-голям брой хора, заразени с коронавирус сред всички африкански държави. Според министъра забраната за туристи от тази страна е свързана с желанието за запазване на европейския пазар, който е жизненоважен за икономиката на Сейшелите

"Проблемът е в европейския пазар", каза Радегонде. "Вече сме в британския черен списък поради полети от Южна Африка. Преговаряме с британските власти, за да разберем по-добре загрижеността им. Когато решим този проблем, ще бъдем отворени и за Южна Африка. " 

Според главния секретар по туризма Ан Лафортюн посетителите трябва да резервират стаи в сертифицирани хотели и вили. В момента от 700 лицензирани хотела са сертифицирани 535. 

"Сертифицирането говори за спазване на предпазни мерки, включително в случай, че турист се разболее - хотелът ще знае какво да прави, къде да го настани", каза тя. Според нея на туристите е разрешено да се придвижват между островите, включително самостоятелно на яхти без екипаж.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички