В Миконос: Жестокo наказание и глоба заради парти на плажа


В Миконос: Жестокo наказание и глоба заради парти на плажа
Снимка: iStock

7523

С настъпването на туристическия сезон, гърците бързо се върнаха към забавленията и шумните партита, забравяйки коронавируса. Но новата реалност напомни за себе си по много неприятен начин – властите затвориха плажен бар в Миконос и му наложиха жестока глоба.

"В един от известните плажни барове на гръцкия остров Миконос поради поредица от нарушения на предпазните мерки и планираните протоколи за предотвратяване на разпространението на COVID-19, включително организирани партита с DJ, както и прекалено голям брой гости, беше наложена глоба от 20 000 евро и двумесечна забрана за работа", съобщиха гръцките власти.

Отворените заведения отново са пълни, хората из цяла Гърция се връщат към старите навици, отказвайки да приемат "новата нормалност". Гърците не се свенят да се събират на големи групи и да се забавляват, което си личи и от многото снимки и видеоклипове в социалните мрежи.

Властите обаче действат безкомпромисно, за да предотвратят избухването на нова вълна на вируса. Проверките за спазването на противоепидемичните мерки са масови и почти ежедневни, а както се вижда от случая в Миконос санитарните власти не се свенят да налагат тежки наказания.

55 проверки по заведенията доведоха до множество глоби в размер на до 3000 евро за различни нарушения, като неносене на маски от персонала.

Заведенията не са отворени без ограничения, подчертава пред местната телевизия Sky Панайотис Стамбулидис, държавен секретар по търговията и защитата на потребителите.

Гърция обяви как ще работят плажовете

Макар и строги, гръцките власти постепенно разхлабват забраните. От събота баровете, кафенетата и ресторантите вече могат да работят на закрито.

Клиентите трябва да поддържат дистанция от над 2 метра и да са по не повече от 6-има на маса. Ако заведението е тип бюфет, храната се сервира само от персонала, така че посетителите да нямат пряк достъп до общите порции, пише гръцкият вестник Kathimerini.

Отново работят и ресторантите в хотелите, а на събития на открито могат да се сервират храни и напитки. Магазините на плажа също са отворени, като могат да продават всичко, включително алкохол, но струпването на хора около тези места е забранено.

Отиваме на почивка в Гърция само със здравен паспорт

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички