Една страна се готви да конфискува имоти на руснаци


Една страна се готви да конфискува имоти на руснаци
Снимка: iStock

10741

Руски собственици на апартаменти и ваканционни имоти във Финландия изпитват затруднения да платят разходите за поддръжка и данъците си поради банковите и платежните санкции на Европейския съюз срещу Русия за нахлуването й в Украйна миналата година.

Финландският министър на правосъдието Леена Мери каза, че неплатените сметки за поддръжка и разходи създават проблеми във финландските етажни собствености, където собствениците на жилища споделят отговорност за съвместни разходи.

Промяна в правилата

Изгонването на руските собственици заради неплатени сметки в момента не е законно, ако не може да им бъде връчено официално уведомление със заплаха за конфискация. Сега финландското правителство планира да облекчи правилата си за уведомленията.

Още: Повече от 540 дни домакин в Airbnb не може да изгони наемател заради неправилна регистрирация на имота си

"Не можем да останем в този вид вечна безизходица в тези случаи само защото не можем да връчим определено известие, доставено по официални канали", каза Мери пред финландската обществена телевизия YLE, цитирана от Reuters.

Тя съобщи, че веч електронно уведомяване ще бъде достатъчно, след като правилата се променят, но не предостави други подробности за плановете на Финландия.

Руското външно министерство разкритикува плана на финландското правителство за ускоряване на конфискацията на притежавани от Русия недвижими имоти във Финландия, като предупреди скандинавската страна за контрамерки.

"Няма да оставим без подходящ отговор подобни действия на така наречената цивилизована финландска държава", каза в изявление говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Още: Ето това са богаташите, вложили много милиарди в 10 и повече имоти

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички