Как да изберете перфектния недвижим имот: Съвети за успешно търсене от Suprimmo


Как да изберете перфектния недвижим имот: Съвети за успешно търсене от Suprimmo
Снимка: Schluesseldienst / Pixabay

1598

Покупката на апартамент е много важен момент за всеки човек. Ако ви предстои подобна инвестиция, е важно внимателно да обмислите въпроса, тъй като сделката с недвижим имот е дългосрочна. За да останете доволни, трябва предварително да сте наясно, с каква цел търсите жилище. Вариантите много често са два. Единият е свързан с това, че се нуждаете от дом, в който да се нанесете след покупката, а другият е с цел инвестиция.

От това зависи и типът на имота, който ви е необходим. Ако търсите място за живеене със сигурност ще се насочите към по-големите апартаменти, къщи или вили. В случай че инвестирате свободни средства, ще се ориентирате към двустайни апартаменти с цел отдаване под наем.

Кои са основните фактори за успешно търсене на недвижим имот?

Най-често хората започват търсенето през онлайн платформите. Там ще откриете много различни оферти и жилищни предложения, но от професионалните агенции ви съветват, да се доверите на добре обучен брокер. Доказаните компании ще ви помогнат по-бързо да откриете перфектния апартамент, казват от SUPRIMMO. Има няколко ключови момента, които са от съществено значение:

● районът, където се намира жилището – много често локацията изиграва най-важната роля при избора на апартамент. Възможно е да искате да останете в квартала, в който сте живели до момента или да ви предстои някаква промяна и това е причината да търсите друг район, където има училища, спирки на градския транспорт или търговски обекти. Когато апартаментът е с цел инвестиция, е важно да се насочите към квартали, които се развиват и с времето ще стават все по предпочитани;

● добра инфраструктура – това е една от ключовите причини да изберете определен недвижим имот. За всеки човек е важно да се придвижва лесно и безпроблемно до работното си място затова кварталът, в който ще бъде новият апартамент, трябва да е добре устроен;

● удобства и изложение – тук се доверете на личните си предпочитания. Някои хора предпочитат стаите да се огряват от сутрешното слънце, а други по-скоро от следобедното. Търсете недвижим имот в сграда с удобства като асансьор и добре поддържани общи части;

● бюджетът – с него трябва да се съобразите задължително. Средствата, които сте предвидили за покупката, ще определят избора ви.

Тези няколко съвета ще ви бъдат от полза, ако ви предстои покупка на нов апартамент.

Как да изберем агенция за недвижими имоти?

От Suprimmo препоръчват да се доверите на професионални брокери, затова е нужно да проучите различните компании. Разгледайте уеб сайтовете на популярните агенции. Заложете на такава с добра репутация в продажбите и прочетете отзиви на клиенти онлайн. Добра идея е да уговорите лична среща с брокер.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички