Колко плати Роман Абрамович за най-скъпия имот в Израел?


Колко плати Роман Абрамович за най-скъпия имот в Израел?
Снимка: Getty Images

13091

Собственикът на Челси Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах - северното предградие на Тел Авив, където се намират резиденции на посланици. Той е платил рекордните 65 милиона долара за недвижимия имот в Израел, съобщи израелската медия Globes.

"Малко преди кризата, причинена от пандемията от коронавирус, се сключи най-скъпата сделка с жилищни имоти в историята на Израел... Руско-израелският милиардер Роман Абрамович купи имот в Херцлия Питуах за 226 млн. шекела (64,5 млн. долара)", пише изданието.

Първоначално Абрамович е наел имота с обща площ от около 9500 кв. метра, а после е решил да го купи. Основната част от него е къща, която се простира на 2000 кв. метра. От 2006 г. тя е собственост на британеца, управляващ хедж фондове, Алън Хауърд, съосновател на Brevan Howard Asset Management.

Globes твърди, че предишният собственик е купил вилата за 21 млн. долара и е похарчил много пари за подобряване на имота, разширявайки парцела от 6500 кв. метра до 9500 кв. метра и изграждайки две впечатляващи сгради, проектирани от архитекта Орли Шрем.

Имението разполага с тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за различни мероприятия. Част от него и е къща за гости, която се простира на 1000 кв. метра.

Макар и най-скъпият, това не е първият имот на Абрамович в Израел. През 2015 г. той купи бутиковият хотел Varsano в квартал Неве Цедек за 27 млн. долара. Продаде му го Ярон Варсано, съпругът на световноизвестната израелска актриса Гал Гадот. Абрамович подготвя сериозно разширяване на сградата. Милиардерът притежава и 5-етажна офис сграда с площ от 6500 кв. метра на крайморския булевард на Тел Авив.

Собственикът на Челси се превърна в най-богатия гражданин на Израел през 2018 г., когато напусна Лондон и се премести в средиземноморската страна след дипломатически спор между Русия и Великобритания.

Той притежава състояние от 12.2 млрд. долара и е 113-ият по богатство в света, по данни на Forbes. Абрамович е и един от най-щедрите дарите в Израел, давайки десетки милиони долара за образователни и благотворителни каузи.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички