Полезна информация за предстоящата смяна на щранговете във вашия блок


Полезна информация за предстоящата смяна на щранговете във вашия блок
Снимка: Pixabay.com

5430

Подмяната на щранговете в старите жилищни блокове в София е необходимост за домакинствата, които държат водата, която ползват за бита да бъде напълно годна за консумация. Много хора се заблуждават, че щом са инвестирали в смяна на тръбите в апартамента си то са решили проблема с ремонтите и потенциалните аварии, които биха могли да възникнат. Но експерти съветват, когато се стартират такива мероприятия да се подходи разумно и да бъде извършена цялостна подмяна на тръбите от инсталацията на един блок. Трудоемък е процеса, но само така всяко едно домакинство може да разчита на чиста, безопасна за използване вода и елиминиране на текущи битови ремонти, които са свързани с аварии по ВиК системата. Това, което е необходимо да направите е да набавите оферти за смяна на щрангове София от утвърдени фирми и да изберете тази, която напълно ви устройва.

Не подценявайте износването на щранговете

С годините амортизирането на водопроводната инсталация е неизбежно. Когато се касае за смяна на щрангове имайте предвид, че те си имат експлоатационен период, което е предпоставка не само периодично да бъдат провеждани контролни профилактики, но и в даден момент да бъде извършена тяхната подмяна. Повечето стари блокове в София са с ВиК системи, при които са използвани поцинковани тръби. Корозията, причиняваща пукнатини и влошаваща качеството на водата е сред причините, поради които е необходимо износените щрангове да се сменят навреме.

Със сигурност повечето домакинства осъзнават спецификата на проблема и не ги устройва варианта да:

- Използват ръждива вода с видими утайки в ежедневието си;

- Да плащат прекалено големи загуби на вода;

- Да живеят в неблагоприятна влажна сграда;

- Да рискувате стабилността на сградата поради повишената влажност и ежедневни течове;

- Да плащат за ремонти, които са временни и ефекта от тях е незначителен.

Ето ви достатъчно причини да се заемете отговорно с избора на водопроводен екип, който да анализира износването на старите щрангове в сградата и да даде предписание относно това как ефективно да бъде решен проблема.

Старите тръби не могат да издържат на натоварването и авариите, които предизвикват имайте предвид, че ще зачестят. А това е основателна причина да подходите разумно и отговорно спрямо наемането на екип от София, който има способността да се справи с проблема експедитивно.

Кои водопроводчици гарантират качествено изпълнение

Водопроводните екипи, които извършват квалифицирани услуги в София са доста. Но това, към което ще акцентираме, заедно с блог Манаки са онези, които са способни да решат и вашия проблем с неизправните и износени щрангове. Всеки водопроводчик си има направление и област на приложение, което предполага, че подхода ви трябва да бъде фокусиран към онези, които имат опит в ремонтните дейности, свързани с щранговете и тяхната смяна.

Коректните фирми от областта дават ясна информация в своите сайтове за това какви са предлаганите от тях услуги. Едни са специалисти в извършването на изграждане на инсталации в новостроящи се сгради. Други са експерти при поставяне на водомери, а пък трети са вещи по редица въпроси, които касаят монтирането на уреди, използващи вода от типа на бойлери, съдомиялни или перални.

Тъй като смяната на щрангове е доста специфичен модел работа то е необходимо да проявите отговорност и да наемете такива водопроводчици, които:

- Имат достатъчно опит при смяната на щрангове в София и областта;

- Работят коректно и съвестно;

- Предоставят оферта само при направен оглед;

- Гарантират за извършения ремонт не само за материалите, които са вложили, но също така и за труда, който екипа е вложил в провеждането на дейността.

Съвременните ВиК специалисти държат на своята репутация, а това показва, че повечето извършващи ремонти по инсталацията използват иновативни методи и материали, които са много по-ефективни и с дългогодишен експлоатационен срок. Като ориентир ще ви насочим към това, че новите полипропиленови тръби са с гаранция, стартираща от 25 години, а труда на специалистите 10 г.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички