Google Street View отново ще минат през над 50 града в България


Google Street View отново ще минат през над 50 града в България
Снимка: Google

4325

Google Street View отново ще обиколи пътищата на България тази пролет. Не се изненадвайте, ако забележете емблематичните автомобили по шосетата у нас в следващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, обиколката тази година включва над 50 населени места в България. Целта е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

В приложението Google Maps са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им постоянно се променя и развива. Обновяването с актуални изображения ще улеснят ориентирането по различните маршрути. 

Освен за ориентиране на пътя, в приложението има и снимки от пешеходни маршрути като х. Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали и пр. България е сред най-посещаваните страни в Google Street View

И Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на изображенията те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не бъдат идентифицирани.

Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да се заяви чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 млрд. изображения по света, включително Антарктика и Арктика и се предлага на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колите на Google Street View отново ще минат по българските пътища

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички