Путин забрани със закон техническия преглед на колите


Путин забрани със закон техническия преглед на колите
Снимка: Kremlin.ru

30294

Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния годишен технически преглед за личните превозни средства в Руската федерация. Законът беше приет от Държавната дума и одобрен от Съвета на федерацията в края на декември, уточнява ТАСС.

От технически преглед ще бъдат освободени автомобили и мотоциклети, собственост на граждани и използвани от тях изключително за собствени нужди. Законът ще засегне собствениците на приблизително 50 милиона превозни средства. Плащаме повече за годишен технически преглед

В същото време годишният технически преглед ще остане задължителен за такситата и други превозни средства, използвани за превоз на пътници, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели.

Задължително през технически преглед ще продължат да преминават и автомобили и мотоциклети на възраст над 4 години при продажба и регистрация, както и при промени в дизайна на превозното средство.

Все пак КАТ на Русия ще може да изпраща превозното средство за проверка. Това ще бъде възможно само при явна техническа неизправност, която застрашава пътната безопасност.

Собствениците на лични автомобили няма да бъдат глобявани за липса на документ за преминат годишен технически преглед. Все пак в правилата за движение остава клауза, според която всеки собственик на автомобил е длъжен да следи техническото състояние на превозното си средство.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички