Затварят автомобилни заводи в Германия?


Затварят автомобилни заводи в Германия?
Снимка: iStock

27451

Автомобилни заводи в Германия може да спрат работа още днес заради липсата на части за производството. Наложените ограничения и задължителните тестове за коронавирус по границите може да предизвикат проблеми с доставките, съобщи за агенция DPA говорител на Асоциацията на автомобилната промишленост. Задават ли се масови съкращения в автоиндустрията?

Заради очакваните проблеми при преминаването на границите голяма част от производството на автомобили ще спре от понеделник по обяд. Сред първите засегнати ще бъдат заводите в Инголщад, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг. Концернът Volkswagen съобщи, че все още няма недостиг на липсващи части заради ограниченията за пътуване.

От Германската автомобилна индустрия настояват, докато не бъдат изградени достатъчно центрове за тестване по границите, през следващите 4 дни за шофьорите на камиони трябва да се приемат лекарски потвърждения за отрицателен тест за коронавирус или бързи тестове.

Съгласно действащите изисквания, шофьорите на камиони трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Той трябва да бъде потвърден от лекар и преведен на 3 езика. Mercedes се готви да съкрати 30 000 работници

От Асоциацията на автомобилната промишленост заявиха, че разбират необходимостта от енергични мерки, но тези нови изисквания за шофьорите на камиони са трудни за изпълнение в толкова кратки срокове.

Германската автомобилна промишленост получава доставки от Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Северна Италия на принципа Just-In-Time, т.е. когато има действителна необходимост от тях. Освен това от там се доставят и части с необходимите обем и последователност за производството или т.нар. Just-In-Sequence. Частите се откарват директно до поточните линии и когато те липсват, производството спира, уточняват експертите. Стотици хиляди остават без работа заради електромобилите

Заради обявените в кратки срокове мерки нямаше възможност да се организира производството и доставката на достатъчно запаси, обясняват от асоциацията.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички