EAS Batteries, част от Групата Монбат, навлиза в батерийния пазар за морски транспорт с иновация от Германия


EAS Batteries, част от Групата Монбат, навлиза в батерийния пазар за морски транспорт с иновация от Германия
Снимка: iStock/Guliver

3896

Нордхаузен (Германия) Уникалната батерийна система за ефективно пестене на гориво в морския транспорт EASy Marine® вече е одобрена за екплоатация. EASy Marine® се адаптира гъвкаво към ограничени пространства, увеличава сигурността по вода и намалява вредните емисии. Така EASy Marine® отговаря на трите основни предизвикателства на вътрешния и дълбоководния морски транспорт в света. Михаел Дойтмайер, управляващ директор на EAS Batteries GmbH, представи модулна батерийна концепция за морски транспорт по случай завършването на DNV-GL сертификацията на виртуално събитие в присъствието на мениджмънта на Монбат Груп днес в производствения център в Нордхаузен и отвори пътя й към масово производство.

Визия с гаранции за бъдещето “Инвестирахме в изключителна технология за бъдеще, което си струва да бъде изживяно, инвестирахме в сигурността на хората по вода и в опазването на околната среда чрез намаляване на вредните емисии. С подкрепата на Монбат Груп, EAS Batteries успя да създаде модулна батерийна система за морски транспорт, която позволява на почти всеки собственик на плавателни съдове да постига тези цели на ежедневна база” казва Петър Бозаджиев, Главен оперативен директор на Монбат Груп. “EAS Batteries разработиха EASy Marine® за рекордно кратко време и успешно я представиха на пазара. Доверието, което гласувахме на подразделението си, бе повече от оправдано. Много се гордеем и поздравяваме целия екип с DNV-GL сертифицирането!”

Гъвкава топология:

Батерия, която намира мястото си на борда Модулната пространствена концепция на батерийната система позволява на почти всеки собственик на плавателни съдове да преобразува задвижването си в оптимизираща разхода на гориво хибридна система. Това е възможно благодарение на дизайна на батерията, който може да бъде адаптиран към почти всеки тип корабна архитектура. “Това е като лего за възрастни," споделя ръководителят продажби на EAS д-р Франк Дийл. Модулите позволяват гъвкаво комбиниране. “Фиксираните, над два метра високи конструкции с батерии, вече са част от миналото”, казва Дийл. “С модулите на EASy-Marine® е възможно да се награждат нива подобно на стълби, така че наклонените стени вече не са пространствен проблем". До 1500 волта могат да бъдат свързани последователно - петдесет процента повече от обичайното.

LFP - сигурна клетъчна химия за приложение на вода Клетъчната химия на модулите EASy-Marine® е базирана на литиево железен сулфат (LFP). LFP се приема за екстремно сигурна химия: батерията може да се нагрее в случай на неконтролирано презареждане, механична повреда или късо съединение, но не може да се запали. “Горящите литиево-йонни батерии не могат да бъдат загасени,” казва Дийл. “Единствено охладени. EASy Marine от самото начало изключва такъв тип драма в открито море".

Мощно екологично задвижване "EASy Marine е надеждна и изключително мощна," казва Дойтмайер. “Тя е особено подходяща за хибридно приложение, защото може да отдава и абсорбира енергия много бързо. Целта на хибридните системи, които комбинират батерии и дизелови генератори, например, е да поддържат разхода на гориво в т.нар. “sweet spot”, т.е. на оптимално ниво. Резултатът е минималeн разход на гориво и - следователно, възможно най-ниски CO2 и други вредни емисии. С EASy Marine® икономиите на дизелово гориво могат да достигнат до тридесет процента на кораб. Други източници на енергия, като например горивни клетки за водородно задвижване, също могат високоефикасно да бъдат комбинирани с EASy Marine®.

EAS Batteries: Иновативна технология от Германия

EASy Marine® е продукт с бъдеще. “Пазарът за морски транспорт все повече се развива в посока хибридна електромобилност - макар и малко по-бавно при сегашната нова реалност," казва Дойтмайер. “И благодарение на своите авангардни характеристики, особено сигурността и надеждността, EASy Marine е истински и дългоочакван дар за морската индустрия." Тя е първият гъвкав продукт за стандартно приложение, който германският производител на батерии EAS Batteries развива самостоятелно на база на свои собствени клетки и сега представя на пазара. EASy Marine® намира приложение в цялата морска индустрия при хибридизация или като изцяло елетрически компонент, например при портални кранове или офшорни платформи.

* екологично съобразен морски транспорт

Още от Иновации и наука


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички