Samsung изобрети пръстен-зарядно, генериращ ток от човешкото тяло


Samsung изобрети пръстен-зарядно, генериращ ток от човешкото тяло
Снимка: Getty Images / Guliver

7971

Южнокорейската компания Samsung подаде патент за безжичен пръстен за зареждане, способен да черпи енергия от тялото на потребителя. Изданието Gizmochina, цитирано от БГНЕС запознава с оригиналната разработка:

Устройството, което се поставя на пръста на ръката, е с вътрешен магнитен диск, който се движи, когато ръката на потребителя е в движение. Процесът генерира електричество, превръщайки джаджата в своеобразен минигенератор. Устройството също така може да използва топлината от тялото на потребителя за създаване на енергия.

Елегантното решение служи за зареждане на смартфона. Вместо да се налага да включвате телефона си с кабел или да го оставяте на зарядно, пръстенът ще зарежда телефона ви, докато го използвате.

Инженерите планират да инсталират малка батерия в устройството, за да съхраняват генерираното електричество, преди да заредят смартфоните с него. Пръстенът ще се превърне в резервен източник на захранване, който може да прехвърля енергия към телефона чрез безжично зареждане.

Както при всяко устройство, което се появява за първи път като патент, все още има много работа, преди да достигне до крайния потребител. Основните предизвикателства пред новия пръстен са свързани най-вече с размера на компонентите. Ще трябва да почакаме, за да видим дали авангардният продукт ще бъде успешен. 

Още от Иновации и наука


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички