Учени: Октоподите не са земни същества, дошли са от Космоса


Учени: Октоподите не са земни същества, дошли са от Космоса
Снимка: Getty Images/Guliver

14292

Някои главоноги, като октоподи и калмари, са дошли на Земята, като са паднали върху нея – замръзнали. Това твърдят учени в публикация в списанието "Прогрес в биофизиката и молекулярната биология", озаглавена "Причината за камбрийската експлозия - земна или космическа?", в която се изследва произходът на живота на земята, пише BGR. Curiosity откри на Марс възможно доказателство за извънземен живот

Животът на Земята е започнал благодарение на дъжд от ретровируси, който буквално е паднал върху нея от космоса. След това тези ретровируси вмъкват нови ДНК последователности в земните геноми, което е довело до допълнителни генетични мутации, пише в статията, предаде БГНЕС.

Авторите на статията казват, че октоподите и други същества са с биологични черти, произлезли от „някакъв вид предишен живот“.

"Не може да се изключи възможността замразените яйца от калмари и/или октопод да са пристигнали в кубове с лед преди стотици милиони години“, твърдят те.

Тезата, че животът е започнал някъде другаде, а не на Земята, не е нова.

През 2018 г. Стивън Флайшфрезър теоретизира, че за вездесъщността на семето на живота в Космоса се говори в древни времена. Това обаче е първият път, когато учени реално твърдят, че октоподите са дошли от космоса. На път към МКС SpaceX се разминал на косъм с НЛО

Кийт Бавърсток, учен от Университета на Източна Финландия, който прегледа статията, каза, че има много доказателства, които правят тезата, че октоподите са извънземни, напълно приемлива.

Още от Иновации и наука


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички