Adidas се впускат в Метавселената с дигитална нова колекция


Adidas се впускат в Метавселената с дигитална нова колекция
Снимка: iStock/Guliver

5915

Германският гигант за спортно облекло Adidas заяви, че пуска първата си гама от непарични токени (NFT), присъединявайки се към вълната от марки - последователи на виртуалните активи. Метавселената откри нов хоризонт - харчат се милиони за дигитални имоти

Вицепрезидентът на Adidas Originals Ерика Уайкс-Снайд нарече нововъзникващия цифров пазар "естествено място" за марката.

Сцената на NFT е "див свят, в който възможностите са наистина неограничени и където всеки може да изрази и да бъде възнаграден за най-оригиналните си идеи", каза Уайкс-Снайд.

Артикулите, които ще бъдат пуснати в продажба в петък, са разработени заедно с утвърдени имена като Bored Ape Yacht Club, чиито карикатурни портрети на примати са много търсени от колекционерите.

Вълнението около виртуалните стоки се дължи на трескавите прогнози, че Метавселената - версия на интернет с виртуална реалност, в крайна сметка ще замени днешната мрежа. Facebook ще наеме 10 000 души от ЕС за изграждане на "метавселена"

Adidas е последната марка, която се впуска в NFT, превърнали се в поддръжка на аукционните къщи и пазара на изкуство, където виртуалните произведения достигнаха цени от няколко милиона долара.

В понеделник конкурентът Nike обяви покупката на производителя на дигитални маратонки RTFKT и вече има виртуален пазар в платформата Roblox.

Дигиталните продукти на Adidas ще бъдат изложени във виртуален шоурум, като баварската компания е придобила виртуален парцел в метавселената на платформата The Sandbox.

NFT на Adidas ще се купуват в криптовалута и ще струват 0,2 етериума (716 евро) за брой. Мъж плати 450 000 долара, за да стане съсед на Снуп Дог във виртуалния свят

NFT предизвикаха огромен интерес през изминалата година, като ентусиастите прогнозират, че те ще се превърнат в широко разпространена форма на собственост, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

 

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички