COVID-19 позлати създателите на видео играта Fortnite


COVID-19 позлати създателите на видео играта Fortnite
Снимка: pixabay

3157

Epic Games, създателят на популярната видео игра Fortnite, достигна оценка от внушителните 28.7 млрд. долара. Това се случи след инвестиционен рунд, в който компанията си осигури ново финансиране от 1 млрд. долара, предава Reuters.

COVID-19 пандемията накара хората да седят по домовете си, което провокира ръст от цели 35% в поръчките свързани с видеоигри през месец февруари до сумата от 4.6 млрд. долара, сочат данните на компанията за проучвания NPD.

Epic Games обявиха в изявление, че са получили допълнителна инвестиция в размер на 200 млн. долара от миноритарния акционер Sony Group Corp, като останалите инвеститори включват Appaloosa, Baillie Gifford и KKR.

Новата инвестиция идва в момент, в който Epic Games и Apple се готвят за сблъсък в съда, след като през миналата година компанията за видеоигри се опита да избегне таксата от 30%, налагана от магазина за приложения на Apple. За целта, Epic пуснаха собствена система за разплащане – ход, който провокира Apple да изхвърли играта Fortnite от магазина си за приложения.

Главният изпълнителен директор на Epic Тим Суини ще запази контрола си над компанията след последния инвестиционен рунд. Инвестицията ще ускори работата около изграждането на свързани социални изживявания в Fortnite, Rocket League и Fall Guys, посочва Суини.

Epic пуснаха видеоиграта Fortnite през 2017 г., като заглавието се ползва от завидна популярност, особено сред по-младата аудитория. Компанията има над 160 млн. потребители на своя PC магазин.

През миналата година Epic получиха инвестиция в размер на 250 млн. долара от Sony, а през 2018 г. набраха 1.25 млрд. долара от инвеститори, включително KKR.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички