Cyberpunk 2077 тръгва да превзема геймърския свят


Cyberpunk 2077 тръгва да превзема геймърския свят
Снимка: Pixabay

3417

Видеоиграта Cyberpunk 2077, за която се твърди, че е една от най-скъпите, правени някога, стартира в световен мащаб в четвъртък, след като нейните производители обещаха да поправят графики, които рискуват да предизвикат епилептични припадъци. 

Въпреки рекламата, достойна за холивудски филм, подготовката за дебюта беше всичко друго, но не и гладка. Пускането беше отложено два пъти тази година и разработчиците бяха принудени да добавят здравни предупреждения, след като един критик се оплака, че играта причинила епилептичен припадък, 

Полският разработчик на играта CD Projekt RED заяви, че търси „по-постоянно решение“ за справяне с риска за здравето „възможно най-скоро“, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Уебсайтът за рейтинг на развлеченията Metacritic е дал оценка на играта от 91 от 100 възможни въз основа на 50 отзива, описвайки я като „история с виртуален свят, екшън-приключения, разположена в Нощен град, мегаполис, обсебен от мощ, блясък и модификация на тялото“. 

Рецензенти казаха, че играта е дълбоко завладяваща и похвалиха нейното изображение на футуристичен кибер град, както и свободата, предоставена на играчите. 

Но мнозина също така посочиха грешки в играта и лошото качество на графиката, подбуждайки дебат за разработчиците, продаващи недовършен продукт на пълна цена. 

"На стандартна PS4 (игрална конзола) графиките в тази игра изглеждат ужасно. Не мога да понасям", каза полският геймър Михал Мушински, цитиран от местния уебсайт Komputer Swiat. 

Председателят на CD Projekt RED, Адам Кичински, каза в четвъртък пред уебсайта на Onet.pl, че има над осем милиона предварителни поръчки за играта, наричайки това "феноменален резултат" и каза, че тя работи "много добре при повечето конфигурации". 

Марчин Ивински, режисьор и съосновател на CD Projekt RED, каза по-рано пред AФП, че геймърите могат да очакват "ново качество" на преживяването, когато навлязат в неговия дистопичен свят. Ивински каза, че студиото е създало "огромен" онлайн свят. 

Версията на английски език има 450 часа диалог, изразени от 125 участници. Главният герой на Cyberpunk 2077 е въоръженият "V", който си проправя път през Нощния град - американски мегаполис, преливащ от конфликти. 

Играта включва и лицето и гласа на холивудската звезда безмилостният наемен убиец от „Джон Уик” Киану Рийвс.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички