Facebook пуска детски Instagram


Facebook пуска детски Instagram
Снимка: Getty Images/Guliver

3602

Най-голямата социална мрежа в света Facebook създава версия на услугата за споделяне на снимки Instagram специално за деца под 13 години, съобщава Bloomberg, позовавайки се на вътрешни данни на компанията. 

„Новото приложение беше обявено вътрешно в компанията в четвъртък, но още не е пуснато“, пише агенцията и обяснява, че в момента Instagram изисква потребителите да са на възраст най-малко 13 години, предаде БГНЕС. 

"Все по-често децата питат родителите си дали могат да свалят приложение, което да им помогне да поддържат връзка с приятелите си. До момента родителите нямат много варианти, така че работим за създаване на допълнителни продукти - както направихме с Messenger Kids - подходящи за деца и управлявани от родители. Планираме да въведем контролирана от родителите система в Instagram, за да могат децата да поддържат връзка със своите приятели, да откриват за себе си нови увлечения, интереси и други неща“, заяви говорителят на Facebooк Джо Озбърн. 

Messenger Kids е тийнейджърска версия на приложението за съобщения във Facebook. Това приложение включва редица средства за родителски контрол, но недостатъците му позволиха по-рано на някои деца да комуникират с хора без одобрението на родителите. Породиха се регулаторни опасения относно неадекватната закрила на детето. 

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата се намира в Менло Парк (Калифорния). Facebook притежава също услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички