IBM и Electrolux ще използват изкуствен интелект за авангардна прогноза на времето


IBM и Electrolux ще използват изкуствен интелект за авангардна прогноза на времето
Снимка: Getty Images/Guliver

3219

IBM Corporation възнамерява да надгради своя интерфейс за програмиране на приложението за времето (API) в резултат на сътрудничество на компанията с шведския производител на домакински уреди Electrolux AB и експерта по прогнозиране на времето - The Weather Company. 

Приложението API за времето на IBM ще изпраща данни относно температурата, влажността, качеството на нивата на полени до Electrolux за създаването на базата данни. The Weather Company пък ще предостави точна информация за времето и подробна прогноза в Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток, предаде БНР. 

Чрез изкуствен интелект (Artificial Intelligence, AI) ще бъдат изпратени препоръки за това кога да се използват енергоемки домакински уреди. Анализираните данни ще бъдат използвани за информиране на потребителите на интелигентни приложения и ще им помогне да вземат енергийно ефективни решения. 

Старши мениджър за свързаност в Electrolux за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток - Гаурав Юлка, цитиран от БНР, посочи, че "разполагането с авангардни метеорологични прогнози означава, че потребителите могат да се насладят на препоръки за уредите си, съобразени конкретно с условията, където живеят. По този начин ние също така помагаме на екологично съзнателните потребители да пестят енергия и да вземат по-информирани решения".

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички