IT кариера за хора с аутизъм: DXC Technology прави това възможно


IT кариера за хора с аутизъм: DXC Technology прави това възможно
Снимка: iStock

8110

Водещият световен доставчик на технологични услуги, включен в класацията Fortune 500, DXC Technology стартира нова инициатива за подкрепа на невроразнообразието в България. Програмата DXC Dandelion помага на хора, диагностицирани с аутизъм, хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (ХРНВ), дислексия и други неврологични състояния, да изградят своята кариера в сферата на информационните технологии. България, заедно с Полша, Великобритания и Филипините, се присъединява към проекта, който DXC успешно реализира в Австралия и Нова Зеландия. Процесът по набиране на персонал в момента е в ход.

Създаването на справедлива и положителна работна среда – най-добрият шанс за успех

Програмата DXC Dandelion осигурява среда, която подкрепя талантите и уменията на невроразнообразни индивиди - тези с аутизъм, ХРНВ или дислексия - и им помага да изградят ценни умения, за да развиват кариера в областта на информационните технологии. Стартира през 2014 г. в Австралия с акцент върху създаването на възможности за заетост и кариерно развитие.

DXC прави програмата достъпна за лица с различни умения, които имат мотивация да работят в областта на технологиите, тъй като не поставя изискване за предишен професионален опит. В допълнение към предлагането на работа, посредством партньора си Untapped Services, DXC предоставя на участниците техническо и професионално обучение, както и професионална подкрепа от специализирани консултанти.

Майкъл Фийлдхаус, лидер в практиката за социално въздействие в DXC Technology APAC, който отговаря за програмата DXC Dandelion, подчертава, че "невронетипичните индивиди често имат изключителната способност да мислят визуално и с грижа към детайлите. Това са ценни умения, особено в ИТ области като киберсигурност и анализ на данни. Чрез създаването на справедлива и положителна работна среда и посредством осигуряване на правилната рамка за подкрепа, ние даваме на участниците в DXC Dandelion най-добрия шанс да успеят."

Научете повече за програмата на DXC.com

DXC Dandelion в цифри:

До момента програмата DXC Dandelion предоставя възможност за заетост за повече от 200 души. Цели 92% от стартиралите остават и продължават да развиват кариера в компанията. Това води до 30-40% увеличение на общата производителност на екипите, които участват в програмата.

Инициативата носи признание от браншови организации в световен мащаб, спечелвайки 17 международни награди за приноса си към развитието на социалните благотворителни инициативи. Сред тях е включването в списъка на най-добрите компании от глобалния индекс за равенство на хората с увреждания, постигайки оценка от 100% за постиженията на компанията по отношение на хора с увреждания и приобщаването им през последните три години. През 2021 г. програмата е стартирана и във Великобритания, като възможност за заетост намират 15 невроразнообразни лица.

DXC Dandelion в България

Заедно с Великобритания и Полша, България е една от първите държави в Европа, които се присъединяват към програмата. Процесът по набиране на персонал е в ход, като компанията ще въведе екип от 12 невроразнообразни лица, на които ще бъдат предложени позиции в софтуерното тестване и управлението на качеството (QA).

"DXC винаги е имала намерение да разшири въздействието на програмата Dandelion, като даде възможност на талантите в Европа да се възползват от постигнатото в Австралия. Решихме да добавим България към портфолиото, тъй като винаги подкрепяме общностите, в които развиваме бизнес, а и защото виждаме положителното въздействие на разнообразието на работното място", добавя Мартин Благоев, мениджър на програмата DXC Dandelion в региона на Централна и Източна Европа.

Програмата в България ще е отворена за кандидати до края на 2022 година, като желаещите да кандидатстват могат да го направят през ТОЗИ САЙТ.

Още за българския бизнес на компанията можете да научите тук.

Сътрудничество с НПО

Като част от разработването на проекта, DXC Technology си сътрудничи с неправителствени организации, фондации и образователни институции, които спомагат за разширяване на обхвата и въздействието на програмата и подкрепят идентифицирането и подбора на участници, които биха могли да се възползват от нея.

Сред партньорите, които участваха активно в подготвителната фаза на програмата DXC Dandelion в България, са CSIR - София (Сдружение "Асоциация Аутизъм", Център за социална рехабилитация и интеграция- приоритет аутистичен спектър гр. София) и Нов български университет, София.

В това ВИДЕО можете да научите повече за програмата и да чуете мнения на участници в нея.

Повече за DXC Technology

DXC Technology е Fortune 500 компания, която помага на компании и правителства да управляват ефективно своите стратегически системи и операции, като същевременно модернизира и оптимизира информационните им системи и гарантира сигурност и възможност за растеж в публичните, частните и хибридните облачни услуги.

Най-големите световни компании и организации в публичния сектор се доверяват на DXC да внедри услуги, чрез които да постигнат нови нива на производителност, конкурентоспособност и качество на услугите за своите клиенти и потребители в сферата на информационните технологии.

Научете повече на сайта на компанията.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички