Как да скриете чатове в WhatsApp


Как да скриете чатове в WhatsApp
Снимка: WhatsApp

13621

Скриването на чатове е една от удобните функции на приложенията за комуникация. Някои от разговорите са твърде лични и е добре да бъдат държани далеч от любопитни очи. Това важи особено за най-популярните приложения като Viber, WhatsApp Messenger на Facebook. Viber обвини WhatsApp, че застрашава тайната на кореспонденцията

Много от потребителите на WhatsApp са опитвали да скрият някои от своите чатове, но това не винаги е толкова просто и лесно, колкото изглежда. Досега WhatsApp позволяваше скриване на определени разговори, но те се появяваха отново всеки път, щом пристигне ново съобщение и ги избута обратно в горната част на списъка с разговори, което на практика обезсмисля скриването им, пише испанският вестник Marca.

Това се променя напълно, тъй като WhatsApp вече премества скритите чатове в отделна папка и те няма да се появяват в общия списък при получаване на ново съобщение. "Разбрахме, че потребителите искат архивираните им съобщения да останат скрити в папката "Архивирани чатове", вместо да се връщат обратно в основния ви списък за чат, щом получите ново съобщение", написа компанията в Twitter.

Според новите настройки всеки разговор, който е архивиран, ще остане такъв в папката "Архивирани чатове", независимо дали в него пристигат нови съобщения. Конкурентът Viber също поддържа подобна функция.

Ето как да запазите съобщенията архивирани в WhatsApp:

1. Отворете приложението WhatsApp

2. Изберете секцията "Още опции" в раздел "Чатове"

3. Изберете "Чатове", след това "История на чатовете" и след това "Архивиране на всички чатове"

4. За да изпратите някой чат разговор в архива, трябва да натиснете върху него и да задържите чата, който искате да скриете.

Вследствие на това вече няма да получавате известия/нотификации за тези разговори, "освен ако не са споменати или не им е отговорено" според WhatsApp. Ако решите, можете по всяко време и да промените настройките за всеки чат, като прегледате раздел "Архивирани чатове" и изпълните посочените стъпки, както сметнете за добре.

Технологичните компании, които управляват приложенията, от години работят активно върху повишаването на защитата на информация и безопасността на личните данни. Как WhatsApp потвърждава самоличността на потребителя

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички