Приложение на Google ще мери дишането и пулса


Приложение на Google ще мери дишането и пулса
Снимка: iStock/Guliver

5845

Google представи модернизирано приложение за фитнес, което използва възможностите на камерата на смартфона за измерване на дишането и сърдечния ритъм, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. 

Google Fit вече използва смартфон сензори, за да разбере колко метри или километри изминават хората или колко калории са изгорили, но новите функции, които се разпространяват в телефоните на Google Pixel, ще добавят пулса и дишането към здравните данни в приложението. 

„Виждаме все повече и повече интелигентни устройства, в които има все повече сензори“, каза ръководителят на екипа на Google за здравни технологии Шветак Пател. „Същите сензори могат да се използват за здраве и уелнес“, посочва той. 

Модификация, която идва през следващия месец в приложението Fit, създадено за смартфоните Pixel, направени от Google, ще използва сензори на камерата, които засичат нечии гърди, докато дишат, изчислявайки честотата на дишането им. Поставянето на върха на пръста върху обектива ще позволи на Fit да използва камера, за да определи колко бързо бие сърцето на някого въз основа на това как цветът на кожата се променя при изпомпването на кръв, обясниха членове на екипа. 

Обработката на данните се извършва от смартфоните и потребителите ще имат възможност да запазват резултатите безпроблемно в своите акаунти в центровете за данни на Google. Приложението Fit позволява на потребителите да задават цели за активност или здраве, а изкуствен интелект ги обучава как да постигат целите. 

Google планира скоро да добави възможностите към версиите на Fit и за други смартфони, задвижвани от софтуер за Android, и евентуално към приложение за iPhone. Apple е направила здравето основна точка за продажба на своя интелигентен часовник, който може да се похвали с набор от функции като електрокардиограми и измерване на нивата на кислород в кръвта.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички