Шефът на Google лично предупреди служителите за предстоящи съкращения


Шефът на Google лично предупреди служителите за предстоящи съкращения
Снимка: Getty Images/Guliver

1985

Технологичната компания Alphabet, която притежава Google планира нови съкращения през тази година. Това предупреди в имейл до служителите главният изпълнителен директор на корпорацията Сундар Пичай, предаде Ройтерс.

"Премахването на работни позиции няма да бъде толкова голямо, колкото съкращенията през миналата година. То няма да засегне всички екипи ", се казва в електронното писмо, изпратено от Пичай. За него първо съобщи американското издание за новини от технологичния сектор "Върдж".

Представител на Google е потвърдил пред Ройтерс, че е изпратен имейл до всички служители, но не е разкрил подробности за неговото съдържание.

Още: След "годината на ефективността": Съкращенията в IT сектора продължават и през 2024 година

Този ход е пореден знак, че съкращенията на работни места в технологичния сектор ще продължат и през тази година, тъй като компаниите се стремят да използват технологии с изкуствен интелект и автоматизирани системи, за да намалят броя на служителите си, посочва агенцията.

През миналата седмица Google обяви, че съкращава стотици служители. Уволненията засягат екипите, които работят върху създаването на хардуерни продукти, на приложението "гласов асистент", както и за развитието на технологията за "добавена реалност". Съкращенията обхващат и отдела за маркетинг и реклама на компанията.

Преди година технологичният гигант обяви, че ще освободи от работа около 12 000 души или близо 6 процента от служителите си в света.

Google не е единствената технологична компания, която провежда съкращения. През изминалата година Meta - компанията майка на Facebook, съкрати над 20 000 работни позиции, за да си върне доверието на инвеститорите.

Още: Технологичните компании започват съкращения на служители, невиждани за последните 20 години

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички