Социлната медия Threads ще се сдобие с уеб версия още тази седмица


Социлната медия Threads ще се сдобие с уеб версия още тази седмица
Снимка: Getty Images

2263

Meta Platforms смята да пусне уеб версия на своето микроблогинг приложение Threads още тази седмица. Това ще е най-голямата нова функция, въведена до момента от конкурента на социалната мрежа X, преди известна като Twitter, на Илон Мъск, пише Wall Street Journal.

Десктоп версията е в отговор на едно от най-желаните от потребителите неща в Threads. Новата социална мрежа бързо се превърна в хит, когато Meta пусна доста опростената ѝ версия в началото на юли, но през последните седмици потреблението ѝ започна да намалява.

И сега потребителите могат да виждат определени публикации в Threads и в уеб, но достъпът им е ограничен, тъй като приложението до момента се ползва главно на мобилни устройства.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери заяви в профила си в Instagram, че уеб версията на Threads ще бъде пусната скоро и че се тества на вътрешно ниво в Meta. Източници, запознати с плановете на гиганта, твърдят, че функцията ще стане активна още тази седмица, макар че плановете още не са финални и могат да се променят.

„Все още има някои проблеми и аз не я искам в този вид. Когато е готова, ще я споделим с всички останали“, заяви Мосери.

Meta побърза да пусне Threads, за да се възползва от нарастващия интерес към алтернатива на X, преди известна като Twitter. Threads се превърна в най-бързо достигналото 100 млн. сваляния приложение, като направи това само за 5 дни.

Въпреки ранния успех потреблението на услугата бързо отслабна, а много потребители изтъкнаха липсата на важни функции, включително уеб версия на платформата.

През последните седмици Meta пусна редица други функции, включително възможността публикациите да се разглеждат в хронологичен ред.

В четвъртък Threads започна да поставя етикети на контролирани от държавата медии. Това се случи около 3 седмици, след като Wall Street Journal обяви, че поддържани от държави медийни акаунти имат стотици хиляди последователи в услугата и публикуват пропаганда, включително фалшиво видео, което претендира, че показва президента Байдън, който разглежда книги за деменция.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Threads счупи рекорда на ChatGTP

Twitter заплашва със съд Meta заради Threads

Threads - новият конкурент на Twitter, привлече милиони потребители за часове

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички