WhatsApp се срина по цял свят, хиляди се оплакват в социалните мрежи


WhatsApp се срина по цял свят, хиляди се оплакват в социалните мрежи
Снимка: WhatsApp

5271

Приложението за изпращане на съобщения WhatsApp се срина, оставяйки хиляди потребители без достъп до услугата.

Близо 70 000 потребители съобщиха в социалните мреци за проблеми, включително невъзможност да изпращат или да получават съобщения или да се свързват със сървъра, показват данните от специализирания сайт Down Detector. В момента не могат да се водят и телефонни разговори през приложението.

Потребители по целия свят, включително тези в Обединеното кралство, Обединените арабски емирства и Хонконг, съобщиха за прекъсвания. Проверка на Expert.bg показа, че проблемът съществува и у нас - приложението не доставя изпратените съобщения.

Най-вероятно става въпрос за сериозен технически проблем с някой от сървърите, поддържащи услугата.

От компанията, която е собственост на компанията-майка на Facebook - Meta Platforms, заявиха, че знаят за проблема и работят за отстраняването му.

"Наясно сме, че някои хора в момента имат проблеми с изпращането на съобщения и работим, за да възстановим WhatsApp за всички възможно най-бързо.", съобщиха от Meta, цитирани от технологичния репортер на BBC Шиона МакКалъм.

Това беше първото голямо прекъсване на WhatsApp, откакто услугата падна като част от огромно прекъсване, което свали Instagram, Messenger, Oculus и Facebook миналата година. Бяха нужни почти 6 часа, преди проблемът да бъде разрешен и WhatsApp да се върне онлайн. Компанията Meta, която тогава още се наричаше Facebook, каза, че голямото прекъсване се дължи на промяна в конфигурацията на нейните рутери.

Прекъсванията на WhatsApp все още са сравнително редки, но имат големи последици за комуникациите в световен мащаб, тъй като услугата се използва от повече от два милиарда души всеки месец. Тя е сред най-популярните платформи за съобщения в западните държави.

Предвид мащаба на проблема, това може да е един от най-лошите епизоди,с които приложението за незабавни съобщения някога се е сблъсквало. Много бизнеси в държави като Индия (най-големият пазар на WhatsApp в света) разчитат силно на услугата за съобщения. Прекъсването може да доведе до финансови загуби както за големите, така и за малките предприятия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Как да скриете чатове в WhatsApp

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички