Google влиза в пряка конкуренция със Samsung - пуска първия си сгъваем смартфон


Google влиза в пряка конкуренция със Samsung - пуска първия си сгъваем смартфон
Снимка: Samsung

1649

Google ще пусне на пазара първия си сгъваем смартфон през юни, като по този начин ще оспори водещата позиция на Samsung на пазара на сгъваеми телефони, твърди CNBC, като се позовава на вътрешни за компанията съобщения. Тя планира да обяви устройството на годишната си конференция за разработчици Google I/O на 10 май.

Според документите Pixel Fold, известен вътрешнофирмено с кодовото име Felix, ще има „най-издръжливата панта на сгъваем“ телефон. Цената му ще е над 1700 долара и ще се конкурира с Galaxy Z Fold 4 на Samsung – 1799 долара.

Според документите Google смята да маркетира Pixel Fold като водоустойчив и с джобни размери, с външен екран с диаметър 5,8 инча. Според снимки, прегледани от CNBC, телефонът ще се отваря като книга, за да разкрие малък 7,6-инчов екран с размерите на таблет – същия размер като дисплея на Samsung. Устройството е малко по-тежко от Samsung Galaxy Z Fold 4, но има по-голяма батерия, която според Google ще издържа 24 часа или до 72 часа в режим на ниска консумация на енергия.

Според документите Pixel Fold ще се захранва от чипа Tensor G2 на Google, същият процесор, пуснат в телефоните Pixel 7 и Pixel 7 Pro през 2022 г.

Макар че хардуерните продукти са малка част от приходите на Google, Pixel Fold ще е най-скъпият телефон в семейството на Google Pixel на компанията. Google работи по софтуера, както и по Android и магазина си за приложения Google Play, за устройства на трети страни, произведени от компании като Samsung, настоящият лидер на пазара на сгъваеми телефони.

Сгъваемият Pixel ще позволи на Google да покаже какво е изживяването при сгъваемите телефони, изцяло създадени от тях. Другите Pixel-и, например, имат ексклузивни функции, които не са налични във всички телефони с Android – опции за редактиране на снимки, захранвани от процесора Tensor.

Пускането на пазара ще се случи на фона на все по-разгарящите се въпроси за отношенията между Google и Samsung. Акциите на Alphabet се сринаха с над 3,5% в понеделник, след като в свой материал Times писа, че Samsung обмисля да смени търсачката по подразбиране от Google с Bing на Microsoft за своята линия смартфони, носеща около 3 млрд. долара годишни приходи на Google. Удар за 50 млрд. долара: Ѕаmѕung мoжe дa зaмени Google тъpcaчĸaтa

Притежаваната от Alphabet компания ще предложи стимули, за да убеди потребителите да преминат към Pixel Fold. Например, Google смята да предложи възможност за замяна на настоящ Pixel, iPhone или Android срещу отстъпка за Pixel Fold. Освен това Google планира да предложи на купувачите на Pixel Fold безплатен Pixel Watch, най-новия смарт часовник на компанията. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Apple ще пусне устройство със сгъваем екран. Но не iPhone

Samsung „сгъва“ новите си модели на телефони

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички