Lenovo е номер 1 на пазара на компютри в България


Lenovo е номер 1 на пазара на компютри в България
Снимка: Lenovo

3674

Lenovo постигна пазарен дял от 35% в технологичния сегмент в България по данни на водещата компания за изследвания на световния пазар – IDC (International Data Corporation). Отличното представяне във всички сегменти и устойчивият растеж на Lenovo се дължат на иновативното продуктово портфолио на компанията, както и на множеството инвестиции за дигитална трансформация, които създават нови възможности за растеж. Lenovo отчита рекордна печалба въпреки кризата

"Развитието на бизнеса и процесите в него продължава да бъде все така интензивно, въпреки глобалната криза. Световният пазар на персонални компютри е нараснал с 13% на годишна база през 2020 г., като основните причини за това са работата от вкъщи, дистанционното обучение и нарастващите нужди и изисквания на потребителите. Българският пазар следва тенденцията на западноевропейските държави и търсенето също бележи ръст.", коментира Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Македония.

"Гордеем сме, че продължаваме да сме лидер в технологичния сектор. Това признание мотивира целия ни екип да полага ежедневни усилия да задържи позицията си на компания, която поставя на първо място нуждите на потребителите си", добавя той.

През последните 10 години Lenovo увеличава пазарния си дял от малко над 5% при компютрите в регион EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) до над 23% през 2020 г., по данни на IDC. Това означава, че всеки четвърти компютър, закупен в региона, е на марката Lenovo.

Благодарение на бързо нарастващото портфолио от продукти и непрекъснатия стремеж към иновации, Lenovo многократно надхвърля очакванията на клиентите си и така достига и до повече от 25% световен дял при персоналните компютри през 2020 г. Lenovo ThinkPad X1 Fold: Разгърни бъдещето

След въвеждането на първия в света модел с 360-градусова панта, създал своя собствена категория при лаптопите, до доставката на първия в света 5G компютър и първия сгъваем такъв - ThinkPad X1 Fold през 2020 г., брандът Lenovo се изкачи на върха на класациите както сред потребителите, така и сред бизнес клиентите.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички