Ангелкова за лошите условия в луксозни хотели: Слабото звено е КЗП

Ангелкова за лошите условия в луксозни хотели: Слабото звено е КЗП
Източник: БГНЕС

"С промените в Закона за туризма стартирахме създаването на туристически инспекторат, който ще проверява спазват ли се изискванията, след като даден хотел е бил категоризиран". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия на фона на оплакванията от лоши условия в редица хотели у нас.

Тя изтъкна, че инспекторатът ще се грижи само за последващия контрол.

Ангелкова коментира казуса с мизерията в тризвезден хотел в Чифлика, от която преди месец се оплакаха зрители на NOVA. Тя уточни, че за да се отнеме категорията на един хотел, Комисията за защита на потребителите трябва да подаде искане за това: "И до ден днешен ние не сме получили такова искане. Но от 4 април хотелът е затворен".

"Според мен слабото звено е в КЗП. Те трябва да ни сигнализират. Ние не знаем кои са много от хотелите и затова разчитаме на сигналите. В момента ние чакаме някакъв друг орган да ни сигнализира, ако реши, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди", изтъкна тя и допълни, че в Министерството на туризма вече действа телефон за сигнали и нередности по хотелите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.