Ангелкова: Очакваме ръст на туристите от Турция


Ангелкова: Очакваме ръст на туристите от Турция
Снимка: БГНЕС

3300

Говорейки за Турция, да, тя е изключително важен пазар за България, особено в сектор „Туризъм“. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция след неформалната среща на министрите на туризма, предаде „Фокус“.

„Повече от 636 000 чуждестранни турски туристи са посетили страната. Турция е наш съсед, добър и важен партньор, както за икономиката на нашата страна, така и за други секторни политики, които правителството води. За да се присъедини една държава към ЕС, е необходимо да отговаря на редица условия. Знаете, че процесът и диалогът между ЕС и Турция е изключително интензивен. Включително и на 26 март под егидата на българския премиер и президент на Съвета на ЕС Бойко Борисов ще се организира среща на високо ниво във Варна в присъствието на г-н Юнкер, Доналд Туск, Антонио Таяни, Ердоган“, заяви Ангелкова.

По думите ѝ там ще могат да се обсъдят редица условия и политики, на които следва да отговори Турция, така че максимално да се приближи до присъединяването.

„Турция е важен наш партньор и затова особено и в сектор „Туризъм“ присъствието на министъра на туризма и културата днес на тази среща в Турция е важно за бъдещото ни сътрудничество. Очакваме и тази година да имаме ръст от турски туристи, не само през зимата, но и през лятото, а и целогодишно“, каза още Николина Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички