Борисов се надява китайските туристи у нас да се увеличат

Борисов се надява китайските туристи у нас да се увеличат
Източник: Getty images/Guliver

Премиерът Бойко Борисов се надява на увеличаване на китайските туристи в България и в останалите страни от региона, както и на засилване на обмена в образованието, културата, науката и технологиите, иновациите и електронната търговия.

Той отбеляза това в реч на провеждащата се в Хърватия 8-а среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай във формат „16+1“ в Дубровник, предаде БНР.

„Придаваме голямо значение на свързаността на региона в инфраструктурата, енергетиката, дигиталната сфера, туризма, където Китай може да намери своето място и значимо присъствие“, каза още той.

Борисов информира, че по време на срещата „16+1“ в София миналата година развитие са получили демонстрационната база и павилионът за електронна търговия на селскостопански продукти в Пловдив. Министър-председателят посочи още, че в София и други градове вече се движат доставени от Китай дизелови и електрически автобуси, които се приемат добре у нас.

Пред участниците във форума българският премиер обърна внимание и на въпроса за ограничения обхват на изнасяните стоки за Китай. „Разчитаме на подкрепата на китайското правителство за набелязване на конкретни мерки за разширяване и улесняване достъпа до китайския пазар, както и за ускоряване на процедурите за разрешения за внос“, заяви Борисов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.