До месец ще е готова интерактивната карта за СПА дестинациите у нас


До месец ще е готова интерактивната карта за СПА дестинациите у нас
Снимка: БГНЕС

2832

Интерактивната карта за СПА дестинациите ще бъде готова до един месец. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти след дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.

„Във всички тези дестинации е изградена материална база за тази услуга, така че когато ние ги рекламираме и има изявен туристически интерес, да не се окаже обратен ефект. И смятам, че предложенията, които работната група направи, отговарят на действителното положение. Смятам, че всички предложения, които са включени в дестинациите, са възможни, реални и ще свършат работа“, коментира Ангелкова.

Тя посочи, че интерактивната карта за спа дестинациите ще бъде готова още до един месец. „Надявам се на международната борса в Лондон да успеем да я покажем и да има съответното приложение в платформата „Аз обичам България“. За рекламните материали, разбира се, ще отнеме повече време, защото те са свързани с отделна обществена поръчка“, каза още министърът на туризма.

По думите ѝ седемте балнео и СПА дестинации ще спомогнат България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

„Те няма да бъдат слагани само в рекламни материали, а ще бъдат във фокуса на Министерството на туризма. Идеята е да се привлече интерес както от потенциални туристи, така и от потенциални инвеститори. И всички средства, с които министерството разполага, ще бъдат максимално използвани. Тези дестинации ще бъдат изградени като маркетингови такива и през годините те ще бъдат разширявани. Така ще се даде възможност районите, през които минават тези дестинации, да се позиционират туристически по-добре“, обясни Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички