Гърция свали цените в туризма


Гърция свали цените в туризма
Снимка: iStock/Guliver

4825

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция. Цените от вчера на повечето места са по-ниски с 30%, а има и хотели с 50 на сто намаление, съобщи БНР.

Увеличени в сравнение с миналата година са резервациите на българи на островите Санторини, Родос, Корфу и Крит. Сънародниците ни са сред туристите, които често резервират в последния момент и не може да се прогнозира техният интерес, коментират туроператори, цитирани от БНР.

Повишен е и интересът към традиционно посещаваните от българи курорти на полуостров Халкидики, както и на островите в северната част на Егейско море, пише в. "Сега".

В края на седмицата изтече и срокът за деклариране на основните имоти в Гърция, за да могат гражданите да се възползват от данъчно облекчение. Миналия месец новият парламент одобри намаления с 10 до 30 на сто на данъка върху основно жилище в страната. 4,9 млн. гърци, чиито имоти не са по-скъпи от 60 000 евро, ще плащат с 30 на сто по-нисък данък, 344 183-ма с имоти за 70 000 евро ще плащат с 27 на сто по-малко, а близо 15 000 гърци, декларирали основен имот на цени над 1 млн. евро, дължат с 10 на сто по-нисък данък.

Междувременно данъчните съобщиха, че са установили множество хотели и места, предлагащи туристическо настаняване, които са укрили данъци. При проверки на обекти на острови в архипелага на Цикладите, Додеканезите и в Йонийско море властите установили множество нарушения и укриване на данъци в размер от няколко десетки хиляди евро до над 1 милион евро.

Повечето нарушения са установени в хотели и хостели, но има и укриване на данъци от фирми, предлагащи транспортни услуги за туристи. Става дума за недекларирани приходи от 2014 г. насам, писа "Нафтемборики".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички