Гърция свали цените в туризма

Гърция свали цените в туризма
Източник: iStock/Guliver

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция. Цените от вчера на повечето места са по-ниски с 30%, а има и хотели с 50 на сто намаление, съобщи БНР.

Увеличени в сравнение с миналата година са резервациите на българи на островите Санторини, Родос, Корфу и Крит. Сънародниците ни са сред туристите, които често резервират в последния момент и не може да се прогнозира техният интерес, коментират туроператори, цитирани от БНР.

Повишен е и интересът към традиционно посещаваните от българи курорти на полуостров Халкидики, както и на островите в северната част на Егейско море, пише в. "Сега".

В края на седмицата изтече и срокът за деклариране на основните имоти в Гърция, за да могат гражданите да се възползват от данъчно облекчение. Миналия месец новият парламент одобри намаления с 10 до 30 на сто на данъка върху основно жилище в страната. 4,9 млн. гърци, чиито имоти не са по-скъпи от 60 000 евро, ще плащат с 30 на сто по-нисък данък, 344 183-ма с имоти за 70 000 евро ще плащат с 27 на сто по-малко, а близо 15 000 гърци, декларирали основен имот на цени над 1 млн. евро, дължат с 10 на сто по-нисък данък.

Междувременно данъчните съобщиха, че са установили множество хотели и места, предлагащи туристическо настаняване, които са укрили данъци. При проверки на обекти на острови в архипелага на Цикладите, Додеканезите и в Йонийско море властите установили множество нарушения и укриване на данъци в размер от няколко десетки хиляди евро до над 1 милион евро.

Повечето нарушения са установени в хотели и хостели, но има и укриване на данъци от фирми, предлагащи транспортни услуги за туристи. Става дума за недекларирани приходи от 2014 г. насам, писа "Нафтемборики".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.