Хотелиери по морето вече започват да назначават персонал


Хотелиери по морето вече започват да назначават персонал
Снимка: iStock/Guliver

2856

Много от собствениците на сезонни хотели във Варна са назначили персонала си още през март, за да избегнат глада за кадри, който настава след средата на април.

Това коментира председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в морския град, Павлин Косев. Според специалиста, търсенето на кадри е огледален образ на търсенето на туристи.

„Ако мениджмънтът, на който и да е хотел няма концепция, няма маркетингов план за търсене на гости, базата ще остане празна. Абсолютно същото е и с персонала. Трябва да има стаф-план, трябва да е разпределено наемането на персонала, спрямо сезона“, обясни Косев пред "Монитор". 

Специалистът каза още, че има пикови моменти на свръхтърсене на работна ръка и свободните кадри изведнъж свършват. Тогава много хотелиери търсят начини как да балансират, за да излязат от тази дупка.

„Има един период от време, което започва от средата на април и продължава до към юли месец. Тези месеци са много критични и персонал вече няма. Много от хотелите започват да правят интервюта, да търсят и да си сглобяват екипа за лятото още от Нова година, от януари. Февруари е много активен месец, в който се правят интервюта, търси се персонал, провеждат се обучения, а от март вече избраните се назначават“, коментира още Павлин Косев.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички